Maukas peurapata

Maukas peurapata 

1 pkt Lihapajan peuran juhlakuutioita
300g pkt Lihapajan ylikypsää uunikylkeä

halutessasi isomman määrän voit lisätä n. 0,5 kg jotain muuta lihaa, esim. naudan tai karitsan paistia kuutioituna

Juureksia maun mukaan:
2 sipulia
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
timjamia
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
4-6 valkosipulinkynttä
öljyä ja voita
2 rkl riistafondia
2-4 dl vettä tai punaviiniä

VALMISTUSOHJE
1. Leikkaa ylikypsä kylki reiluiksi siivuiksi ja kuutioi liha, jos käytät paistia. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Pese juurekset hyvin ja lohko ne.
2. Ruskista lihapalat ja sipulilohkot voin ja öljyn seoksessa. Siirrä lihapalat ja sipulit pataan, ruskista kylkisiivut kevyesti ja ruskista nopeasti myös juurekset kylkisiivujen rasvassa. Siirrä kaikki pataan. Lisää mausteet, fondi ja neste. Suolaa voit lisätä myös loppuvaiheessa, huomaa, että kyljestä tulee suolaa. Lisää enemmän nestettä, jos haluat kunnon liemen. Kasviksistakin irtoaa nestettä, samoin lihasta.
3. Hauduta riistapataa 175-asteisessa uunissa tai liedellä pari tuntia.

Peuran juhlakuutiot tarjouksessa Turun alueen K-Supermarketeissa: Lieto, Katariina, Reimari, Hirvensalo, Runosmäki, Annika, Kivikukkaro, Raisio Center, Mynämäki, Ukko-Pekka. Sekä Ksm Säkylästä 🙂

Maukasta itsenäisyyspäivää suomalaisen ruoan äärellä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *